5 budgettips om goedkoop te overnachten bij Duinrell

Zin in een uitje? Een pretpark is meestal een goede keus voor jong en oud. De prijs van zo’n park kan wel een struikelblok zijn. De grotere parken rekenen flinke entreeprijzen. Als je met een gezin weggaat ben je dan al snel een flink bedrag lichter. Gelukkig zijn er manieren om zo’n uitje naar het pretpark wat goedkoper te maken. Wil je bijvoorbeeld overnachten bij Duinrell? Dan zijn dit vijf handige budgettips om je verblijf voordeliger te kunnen maken. Zo wordt zo’n uitje extra leuk!

1. Combineer met Duinrell vakantiepark

Wist je dat Duinrell een eigen vakantiepark heeft? Je kunt dus heel eenvoudig je overnachting en verblijf bij Duinrell regelen. En dat ook nog eens voor interessante tarieven, want als je een overnachting boekt zit je entree voor het Duinrell attractiepark er automatisch bij in. En dat is niet alles: je kunt als je op het vakantiepark verblijft ook een gratis duik nemen in het Tikibad. En heb je even geen zin in attracties? Dan is er op en om het park ook nog eens van alles te beleven. Het park ligt vlakbij de kust en in de buurt van diverse historische, gezellige steden. Een ideale locatie dus om van alles te gaan bekijken en beleven. Hoe duur je je verblijf op het vakantiepark maakt heb je daarbij deels zelf in de hand. Het voordeligste is het boeken van een kampeerplek in het laagseizoen. Neem je eigen tent mee en je bent voor een laag bedrag klaar. Wil je graag wat meer luxe? Dan kun je ook kiezen voor glamping, in lodges en tenten met eigen sanitair, of voor verblijf in een bungalow. Het is de moeite waard om daarbij de last minutes in de gaten te houden. Dat kan een korting tot wel 30 procent opleveren! Nog een voordeel van verblijf in een lodge of bungalow: je hebt je eigen kookvoorziening. Je kunt dus zelf je eten regelen en bent hiervoor niet afhankelijk van restaurants op het park. Ook dat levert een flinke besparing op!

2. Boek een bungalow vlakbij Duinrell

In de regio Wassenaar zitten heel wat bungalowparken. Het is de moeite waard om hier op zoek te gaan naar voordeeltjes. Let er op dat je het grootste voordeel niet altijd behaald op de website van het betreffende vakantiepark. Het is de moeite waard om ook de verzamelwebsites te bezoeken, die aanbod laat zien van diverse vakantieparkketens. Wanneer je daar last minute naar interessante opties zoekt, heb je kans op een flink voordeel. Aan de andere kant kan het ook de moeite waard zijn om juist vroeg te boeken. En dat kan natuurlijk prima wanneer je al precies weet wanneer je Duinrell wilt bezoeken en dus een overnachting zoekt. De prijzen op de websites kunnen per dag en zelfs per uur wisselen; kijk dus regelmatig even en sla toe als je een interessante optie voorbij ziet komen. Het is wel handig om goed te letten op welke opties er in de prijs voor de bungalow meegenomen worden. Zo is beddengoed soms wel in de prijs inbegrepen, en soms niet. In dat laatste geval kun je bijboeken, maar dan ben je vaak zo een tientje per persoon extra kwijt. Je kunt er dan soms voor kiezen om je eigen beddengoed mee te nemen, maar dat moet dan natuurlijk wel net in de auto passen.

3. Zoek een camping in de buurt

Nog goedkoper dan een bungalowpark is een camping. Vind je kamperen prima en draai jij je hand niet om voor het opzetten van een tent of het waterpas zetten van een caravan? Dan is een camping een prima low budget oplossing voor je overnachting bij Duinrell. Wanneer je in het hoogseizoen gaat, is het wel aan te raden om vooraf je plek te boeken. Je loopt anders kans achter het net te vissen en geen plek meer te kunnen krijgen. Ook als je met een grotere groep wilt komen kamperen, is het handig om bijtijds te boeken. En dan is het ook de moeite waard om te informeren naar groepsaccommodaties. Deze accommodaties zijn meestal eenvoudig, maar erg betaalbaar. Zolang je het niet erg vindt om je slaapkamer te delen met meerdere mensen is dit vaak een prima onderkomen. En wat is er nou gezelliger dan met een vriendengroep of met je hele familie een aantal dagen in zo’n groepsaccommodatie te verblijven? Overdag genieten van de attracties in Duinrell, en ’s avonds gezellig samen eten in de accommodatie.

4. Overnacht bij een particulier

AirBnB is nog steeds een populaire website om je overnachting te regelen en dat is niet verwonderlijk: door een kamer of (gedeelte van) een woning van een particulier te huren, ben je vaak voordeliger uit dan bij een commerciële aanbieder. Inmiddels zijn er online veel vergelijkbare initiatieven te vinden. Zo kun je ook via Booking.com tegenwoordig accommodaties van particuliere huurders vinden. Ook Novasol is wat dat betreft een bekende naam geworden. Sommige mensen vinden het spannend om te huren bij een particulier. Stel je voor dat het huis niet is wat je ervan had verwacht, of dat de verhuurder niet aardig blijkt te zijn. Voor wat meer zekerheid over je overnachting bij Duinrell is het aan te raden om op de klantbeoordelingen te letten. Als je goed zoekt kun je door te overnachten bij een particulier flink besparen ten opzichte van een verblijf in een bungalow of hotel. Houd er wel rekening mee dat ook particulieren vaak goed weten dat ze in het hoogseizoen hogere prijzen kunnen vragen.

5. Combineer je kortingen slim

Wil je niet alleen besparen op je overnachting, maar ook op je entree voor Duinrell zelf? Dan is het aan te raden om je kortingen slim te combineren. Koop je tickets bijvoorbeeld online in plaats van aan de kassa. Daarmee kun je maar liefst 20 procent besparen! Het is sowieso de moeite waard om voor een dagje Duinrell met overnachting online op zoek te gaan naar interessante kortingen. Hotelketens zoals Fletcher hebben regelmatig voordelige acties. En wist je dat winkelketens zoals Kruidvat en Zeeman regelmatig kortingsbonnen hebben liggen voor een voordelig dagje Duinrell? Ook de spaaracties bij supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo zijn de moeite waard. Hiermee kun je sparen voor korting op dagjes uit, zoals een dagje Duinrell. Door al die kortingsmogelijkheden bij elkaar te zoeken kun je onder de streep heel wat besparen!

Geef een antwoord