5 budgettips om goedkoop te overnachten bij Walibi Holland

Zin in een uitje? Dan is een pretpark natuurlijk altijd goed. Extra leuk is het om hier dan een overnachting aan vast te plakken, maar het is wel fijn als dit op een voordelige manier kan. Het leven is al duur genoeg! Gelukkig zijn er als je goed zoekt volop mogelijkheden te vinden om minder te betalen. Ook als je bijvoorbeeld wilt overnachten bij Walibi Holland. Wil je weten hoe? Lees hieronder onze 5 beste budgettips!

1. Combineer Walibi Holland met Walibi Village

Bij Walibi Holland snappen ze dat je graag zo voordelig mogelijk uit bent. In het bungalowpark dat bij het pretpark hoort kun je hierdoor voor een fijn prijsje overnachten. Verwacht daar dan niet allerlei luxe: het gaat om eenvoudige, maar prima huisjes. Als je wat meer geld wilt besteden kan dat overigens ook: er zijn ook luxere accommodaties. Extra fijn is dat allee huisjes voorzien zijn van een goede keukenunit. Zo kun je zelf je eten verzorgen en daarop dus ook flink besparen. Dat kan ook flink wat uitgaven schelen in het pretpark. Je kunt namelijk zo even heen en weer naar je bungalow lopen om wat te eten of te drinken. Ook prettig is dat de overnachtingsprijs voor Walibi Village inclusief entree voor het pretpark is. De entree is geldig tijdens iedere dag van je verblijf en dat betekent dat je zelfs op je aankomst- en vertrekdag de hele dag van de attracties kunt genieten. Met zo’n arrangement wordt je verblijf dus gegarandeerd fantastisch! En wil je tussendoor even wat anders dan de attracties in Walibi Holland? Geniet dan in Walibi Village van het overdekte zwembad, de speeltuin of ga lekker wat eten in het restaurant.

2. Overnacht op de camping

Wil je graag een volle dag of zelfs meerdere dagen genieten van alle attracties in Walibi Holland? Dan is het handig wanneer je in de buurt van het pretpark kunt overnachten. En wat dat betreft zijn er gelukkig tal van opties. Wil je echt low-budget overnachten? Ga dan op zoek naar een voordelige camping. Gooi je tent achterin de auto en je bent klaar voor je verblijf! In de regio van Biddinghuizen zijn ze wat betreft vakantiegangers wel wat gewend. Zo verwelkomen ze er jaarlijks grote bezoekersaantallen voor Lowlands. Dit zorgt er voor dat het aanbod aan accommodaties in deze regio vrij groot is, waardoor het niet lastig zal zijn om een geschikte, voordelige overnachtingslocatie te vinden. Lukt het niet om je eigen tent mee te nemen, dan zijn er ook volop campings met stacaravans en safaritenten in deze regio te vinden. Houd er in het hoogseizoen rekening mee dat het lastiger kan zijn om last-minute een kampeerplek of safaritent te boeken. Om het uitje dan toch zo voordelig mogelijk te kunnen houden, is aan te raden om je boeking op tijd te regelen. Op tijd regelen kan dan trouwens voor Walibi Holland zelf ook slim zijn. Op de drukke dagen in het hoogseizoen loop je anders kan dat het park al volgeboekt is.

3. Zoek een hotel vlakbij Walibi Village

Wil je liever wat meer luxe dan een tentje, maar toch voordelig overnachten? Dan kun je er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar een hotel of hostel in de buurt van Walibi Village. Of dit voordelig is, hangt onder meer af van de grootte van de groep waarmee je gaat. Doorgaans kun je voor groepen of gezinnen van 2 tot 4 personen vrij makkelijk een hotel vinden. Reis je met jongere kinderen? Dan kan het zelfs zo zijn dat zij volledig gratis bij jullie op de kamer mogen overnachten. Overnachten in een hotel met een gezin kan soms praktisch nog wel lastig zijn. Soms is het bijvoorbeeld niet mogelijk om van tevoren vaste kamers te boeken, waardoor je niet weet of de geboekte kamers naast elkaar zullen liggen. Dit is voor oudere kinderen natuurlijk geen probleem, maar met jongere kinderen kan het lastig zijn. Let wat betreft hotelboekingen ook zeker op last-minute aanbiedingen. Die vindt je meestal op websites zoals Booking.com en niet op de website van het hotel zelf. Wil je zeker weten dat je onderdak hebt op de data waarop je naar Walibi Holland wilt komen? Boek dan ook het hotel al wat eerder, zodat je voorkomt dat je op het laatste moment de hoofdprijs moet betalen om onderdak te krijgen.

4. Grote groep? Zoek een groepsaccommodatie!

Als je Walibi Holland bezoekt met een grote groep, kan het de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar een groepsaccommodatie. Daar kun je vaak voor een relatief voordelig tarief overnachten met een hele familie of vriendengroep. Houd er wel rekening mee dat je in dergelijke groepsaccommodaties vaak gezamenlijke slaapruimtes hebt en ook de wc’s en douches moet delen. Als je gesteld bent op je privacy is deze optie dus wat minder interessant. Bedenk alleen wel dat het onderbrengen van een grotere groep vaak flink in de papieren kan lopen. En dan blijkt zo’n groepsaccommodatie toch vaak een interessant alternatief. Ook voor dit type overnachting geldt overigens dat het aan te raden is om bijtijds te boeken, omdat je anders in het hoogseizoen grote kans hebt dat je achter het net vist. Maar voor uitjes met grotere groepen is dat bijtijds boeken vaak geen probleem. Voor die tijd heb je namelijk al de agenda’s naast elkaar moeten leggen en heeft iedereen vrij moeten regelen, waardoor dit zelden last-minute gebeurt.

5. Combineer slim en zorg voor de meeste korting

Blijkt het lastig om (veel) te besparen op de overnachting? Dan is het handig om te weten dat je door slim te combineren toch kunt besparen op je uitje naar Walibi Holland. Vaak kun je namelijk wel besparen op toegang tot het park. Walibi heeft zelf regelmatig interessante acties op de website staan. Zo kun je al 20 procent besparen door je ticket niet bij de kassa aan te schaffen, maar vooraf online. En wist je dat als gezin voordelig naar binnen kunt met de Family Deal? Ook op andere website zijn regelmatig kortingsacties te vinden en het is de moeite waard om deze te Googelen. Ten slotte kunnen ook veilingsites interessant zijn. Wanneer je biedt op tickets voor Walibi Holland op een rustig tijdstip, is de kans groot dat je voordelig naar het pretpark kunt. Houd daarbij wel rekening met mogelijke extra kosten. Veilingsites rekenen vaak administratiekosten. Maar zelfs inclusief die kosten zijn dergelijke acties vaak de moeite waard. Ditzelfde geldt trouwens voor overnachtingen in de buurt van Biddinghuizen. Ook hotelovernachtingen kom je namelijk nog weleens tegen op dergelijke websites. En grote hotelketens zoals Fletcher hebben daarnaast vaak ook nog regelmatig zelf acties lopen. Goedkoop overnachten bij Walibi Holland hoeft dus niet ingewikkeld te zijn!

Geef een antwoord