5 budgettips om goedkoop te overnachten in De Efteling

Een dagje naar De Efteling is een hele belevenis! Niet voor niets wordt vaak gezegd dat je toch op zijn minst wel een keer in je leven dit park bezocht moet hebben. Nog vaker is natuurlijk nóg leuker. Wil je optimaal genieten van een dagje naar dit enorme attractiepark? Dan is het de moeite waard om het dagje uit te combineren met een overnachting in de buurt. Om te voorkomen dat dit te veel kost is het de moeite waard om uit te zoeken hoe je zo goedkoop mogelijk kunt overnachten. We zetten daarom vijf handige budgettips voor je op een rij.

1. Boek heel vroeg of juist last-minute

Wil je je overnachting graag boeken via de website van De Efteling zelf? Dan is er een aantal manieren om dit voordelig te doen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om te boeken met vroegboekkorting. Deze korting tot 15% krijg je wanneer je minimaal vier maanden van tevoren boekt. Dit betekent dus wel dat je dan al zeker moet zijn van de data waarop je het park wilt bezoeken. Voor bijvoorbeeld een familieweekend, waarvoor de agenda’s toch bij elkaar gelegd moeten worden, is deze vroegboekkorting natuurlijk ideaal. Weet je nog helemaal niet wat je over vier maanden wilt gaan doen? Of wil je liever zeker weten dat je De Efteling bezoekt als het mooi weer is? Dan is het boeken van een overnachting in De Efteling met last minute-korting een passender oplossing. De last minutes variëren in hoeveelheid korting en in prijs, maar als je goed zoekt kun je er mooie pareltjes tussen vinden. Voor je het weet zit jij ook De Efteling en geniet je van al het moois wat dit attractiepark te bieden heeft. Ten slotte kun je op de website van De Efteling ook diverse arrangementen boeken, voor bijvoorbeeld Kerst en Oud en Nieuw. Het kan de moeite waard zijn om voor zo’n arrangement te kiezen, omdat er in deze arrangementen allerlei extra’s zitten. Zo kun je arrangementen boeken inclusief ontbijt en zelfs inclusief uitgebreid diner. Zo’n all-inn prijs kan uiteindelijk flink wat voordeel opleveren!

2. Zoek een overnachtingsplek in de buurt

Overnachten in De Efteling is natuurlijk sprookjesachtig, maar geen voorwaarde voor een fantastische paar dagen. Je kunt namelijk ook prima overnachten op een locatie in de buurt. Zo kun je toch de hele dag genieten in het park, zonder dat je de hoofdprijs betaalt voor een overnachting. Overnachtingen kun je zo low-budget maken als je zelf wilt. In de zomermaanden zijn er volop campingplaatsen te boeken. Daarnaast liggen er tal van vakantieparken in de buurt. Je kunt dan zelfs overwegen om een aantal nachten langer te boeken op de camping of in het vakantiepark en je uitje naar De Efteling onderdeel te maken van bijvoorbeeld een midweek of weekend weg. Dit wordt extra voordelig wanneer je een overnachtingslocatie hebt waar je zelf kunt koken. Zo eet je relatief voordelig en hoef je hiervoor niet naar een restaurant. Als je je liever voor relatief weinig geld echt in de watten wilt laten leggen, zijn er diverse hotels in de buurt van De Efteling waar je kunt overnachten. Boek je verblijf inclusief ontbijt, geniet van goede bedden en voel dat je er echt even helemaal uit bent. In combinatie met de sprookjesachtige wereld van De Efteling is dit een fantastische belevenis. Denk je dat het lastig is om met het hele gezin een hotel te boeken? Dat valt erg mee! Hotels in de buurt van De Efteling zijn allang ingesprongen op de mogelijkheid om het bezoek te combineren met een overnachting. Je kunt daardoor in de regio vrij makkelijk familiekamers boeken voor gezinnen tot wel zes personen.

3. Bespaar op de entreeprijs van De Efteling via hun website

Je kunt niet alleen besparen op de overnachting bij De Efteling, maar ook besparen op de tickets voor dit park. Wanneer je kijkt op de website van De Efteling, zie je dat er verschillende soorten tickets verkocht worden. De prijs van je ticket hangt af van de dag waarop je het park wilt bezoeken. Op minder drukke dagen zijn de prijzen lager. Zo betaal je doordeweeks bijvoorbeeld minder dan in het weekend, en zijn op dagen buiten de schoolvakanties de prijzen ook lager. Ben je niet afhankelijk van die schoolvakanties? Dan is het dus niet moeilijk om te besparen op tickets door te kiezen voor een minder populaire dag. Eerder kon je ook extra korting krijgen door de tickets online te bestellen in plaats van aan de kassa. Momenteel is het alleen niet mogelijk om tickets aan te schaffen bij de kassa. Het kan wel zijn dat deze kortingsoptie in de toekomst weer beschikbaar komt.

4. Bespaar door gebruik te maken van kortingsacties

Wil je je bezoek aan de Efteling met overnachting graag nog goedkoper maken? Dan is het de moeite waard om kortingsacties in de gaten te houden. Zo kun je (bijna) jaarlijks sparen voor korting bij de Albert Heijn. Bij deze actie ontvang je bij je boodschappen spaarzegels. Een volle spaarkaart levert tot wel 12,50 euro korting op op je ticket voor De Efteling. Voor gezinnen zijn dergelijke acties natuurlijk ideaal, omdat je als gezin relatief veel boodschappen doet en dus ook razendsnel kunt sparen. Maar ook andere bedrijven en organisatie hebben weleens leuke acties om korting te krijgen op je bezoek aan De Efteling. Als je lid bent van de ANWB kun je bijvoorbeeld ook 2,50 besparen op je ticket door te boeken via de website van de ANWB. En ook winkels zoals Hema en Kruidvat verstrekken regelmatig kortingsbonnen voor extra korting op je kaartjes. Kijk vooral ook naar minder voor de hand liggende organisaties. Ben je klant bij de ING? Dan kun je regelmatig je rentepunten inzetten voor een voordelig bezoek aan De Efteling. En ben je van plan om met het openbaar vervoer naar Kaatsheuvel te komen? Dan kun je relatief voordelig via de NS je reis én toegangskaart aanschaffen.

5. Kies voor een pakketreis

Je denkt er misschien niet meteen aan als het gaat om een reisbestemming in Nederland, maar voor een tripje naar De Efteling kun je ook een pakketreis overwegen. Bij zo’n arrangement of pakketreis boek je je overnachting en toegang in een keer. Je kunt hierop veel voordeel behalen, doordat dergelijke reizen vaak groot worden ingekocht. Zo’n reisorganisatie kan daardoor voordelig inkopen en dat merk je aan de prijs die je dan betaalt voor zo’n arrangement. Groot voordeel van zo’n pakketreis is dat de reis vaak van A tot Z geregeld is. Zo heb je van tevoren een redelijk goed beeld van wat de reis je uiteindelijk gaat kosten en kun je makkelijker inschatten of het in je budget past. En zo kun jij zomaar een van die 5 miljoen mensen zijn die jaarlijks een bezoekje brengen aan dit unieke attractiepark. Geniet jij binnenkort ook voordelig van deze sprookjeswereld? Met behulp van deze tips moet het lukken!

Geef een antwoord