5 budgettips om te overnachten bij Disneyland Parijs

Een bezoekje aan Disneyland Parijs is een geweldige belevenis. Wat is er nu leuker dan je kind (of jezelf 😉) te trakteren op een uitje naar dit fantastische themapark, om de Disney-figuren in het echt te ontmoeten en te genieten van alle attracties? Helaas zijn de kosten voor veel mensen een struikelblok. De reis ernaar toe kost al flink wat, en dan hebben we het over het bezoek aan het park nog niet gehad. Vanwege de afstand is het prettig om een of meerdere overnachtingen bij te boeken, maar hoeveel betaal je daarvoor? Gelukkig valt er als je het slim aanpakt best wat voordeel op bezoek en overnachting te behalen. Met deze 5 budgettips om te overnachten bij Disneyland Parijs kom je vast een heel eind!

1. Kies je ticket slim

Disneyland Parijs bestaat eigenlijk uit twee parken: je hebt Disneyland Park en je hebt Walt Disney Studios Park. Wat heel praktisch lijkt is om een combiticket aan te schaffen, zodat je voor een klein bedrag extra niet een maar twee parken op één dag kan bezoeken. In de praktijk is dit alleen eigenlijk niet haalbaar. Er valt zoveel te zien, dat je niet eens genoeg hebt aan een dag om een van beide parken volledig te bekijken en te beleven. En dus betaal je dan eigenlijk gewoon extra voor het bezoeken van slechts een park. Zo zijn er meer acties die op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, maar uiteindelijk nog best prijzig kunnen uitpakken. Je kunt bijvoorbeeld tickets kopen die meerdere dagen achter elkaar geldig zijn. Dan betaal je per saldo minder voor een dag, maar uiteindelijk tikken de dagen bij elkaar opgeteld best aan. Zeker als je dan daarnaast ook nog overnachtingen moet regelen. Het is dus echt de moeite waard om even de tijd uit te trekken voor het kiezen van het ticket dat het beste bij jouw plannen past. Zo heb je echt waar voor je geld! Wat ook fijn is van Disney: ze bieden zowel gedateerde als ongedateerde tickets. Gedateerde tickets zijn een stuk goedkoper, maar het nadeel is natuurlijk dat je dan echt aan die datum vastzit. Gelukkig is Disney wat dat betreft best flexibel: gedateerde tickets kun je tot drie dagen voor de gekozen datum nog annuleren, waarbij je het totale aankoopbedrag terug kunt krijgen.

2. Spaar een overnachting uit door ’s nachts te reizen

Wil je het park het liefst twee hele dagen bezoeken? Als je die twee dagen van ’s morgens tot ’s avonds wilt gebruiken zit je al snel vast aan drie overnachtingen. Het kan dan een optie zijn om na de tweede dag ’s nachts terug te reizen. Rijd je zelf terug, dan kan dat overigens best lastig zijn. Na twee volle dagen ben je vast moe, en dan kan ’s nachts terugrijden een pittige opgave zijn. Aan de andere kant wordt dit al weer makkelijker als je met meerdere bestuurders terug rijdt, want dan kun je elkaar afwisselen tijdens de autorit die normaal gesproken zo’n 6 uur duurt. Dit kun je zelfs doen met kinderen. Met een beetje geluk slapen die lekker op de achterbank, terwijl je naar huis rijdt. Zie je op tegen het zelf terugrijden? Dan kun je ook relatief voordelig gebruik maken van nachtbussen tussen Parijs en Nederland. Ook de Thalys kan een optie zijn, maar om dit voordelig te houden is het wel belangrijk om heel vroeg te boeken. Natuurlijk kun je bij zo’n meerdaags bezoek nog zo’n overnachting uitsparen, door ook ’s nachts heen te reizen. Of dit handig is, hangt vooral af van hoe goed je tegen een korte nacht kan. Het is natuurlijk jammer wanneer je niet echt van het bezoek geniet, omdat je bij aanvang al doodmoe bent!

3. Overnacht wat verder uit de buurt van Disneyland

Wanneer je wel besluit te overnachten, is het goed om te bedenken dat meestal geldt: hoe dichterbij Disneyland, hoe duurder de overnachtingslocatie. In Disneyland zelf vind je prachtige hotels, zoals een hotel compleet in het teken van Marvel, en een prachtige lodge middenin het bos. Vanaf alle hotels wandel je binnen een minuut of twintig naar het park. Ook het Villages Nature Paris van Center Parcs is prachtig. In dit duurzame park kun je met het hele gezin genieten in het bos, terwijl je slechts een paar autominuten van Disneyland Parijs vandaan zit. Maar aan deze prachtige locaties hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Wanneer je hierop wilt besparen is het in ieder geval een aanrader om buiten het hoogseizoen te boeken. Nog meer besparen kun je door voor je overnachting niet voor een van die locaties in en rond het park te kiezen, maar om te kiezen voor locaties in bijvoorbeeld Serris en Bussy-Saint-Georges. Deze plaatsen kun je binnen korte tijd bereiken met een prima treinverbinding of met de auto.

4. Neem de trein

Zit je niet in een hotel van Disney of een van de partners? Dan betaal je per dag zomaar 30 euro aan parkeerkosten wanneer je op het terrein naast het park wil staan. Dat is natuurlijk eigenlijk zonde van het geld. Je kunt dit goedkoper maken door wat verder van het park te parkeren en de rest van de reis met de trein te doen. Er is bijvoorbeeld een prima bereikbaarheid met de trein tussen Disneyland en Serris: ieder kwartier rijdt er een trein, die vanaf Disneyland via Serris ook doorrijdt naar Parijs. In Serris kun je veel goedkoper parkeren. Of zelfs helemaal gratis, bijvoorbeeld bij het nabijgelegen winkelcentrum. Je kunt zelfs besluiten om je lunch of diner niet te kopen in het park, maar hiervoor heen en weer te reizen naar Serris of een andere plaats dichtbij. De treinreis is relatief goedkoop en de prijzen voor lunch en diner liggen buiten het park vaak een stuk lager. Wat betreft toegang is het ook geen enkel probleem om gedurende de dag het park een of meer keer te verlaten. Je dagticket blijft gewoon de hele dag geldig. Het loont dus de moeite om de trein te nemen als je wilt besparen op je verblijf in Disneyland Parijs!

5. Neem je eigen eten en drinken mee

In Disneyland vind je volop eettentjes en restaurants met zelfbediening. Er is dus meer dan genoeg te vinden op het gebied van eten en drinken. Consumpties vormen echter vaak een grote kostenpost als het gaat om dagjes uit of vakantietrips. Let op je budget door zelf je eigen eten en drinken mee te nemen. Dat heeft trouwens nog een voordeel: het is in de restaurants namelijk vaak ontzettend druk, waardoor het zelfs lastig kan worden om een vrije tafel te vinden. Door je eigen eten en drinken mee te nemen bespaar je dus niet alleen geld, maar ook tijd. En wat is er nu leuker dan gezellig picknicken in Disneyland? Met deze budgettips maak je je trip naar dit fantastische pretpark voordeliger en dus nóg leuker. Veel plezier

Geef een antwoord