5 manieren om korting te krijgen bij Avonturenpark Hellendoorn

In Avonturenpark Hellendoorn is er altijd van alles te doen, voor jong en oud. Hierdoor is het een populair dagje uit. Wanneer je hier met het gezin heen wilt, zul je alleen wel rekening moeten houden met een ticketprijs die vrij hoog is. Gelukkig zijn er manieren om Avonturenpark Hellendoorn te bezoeken voor minder geld. Wij zetten 5 manieren om korting te krijgen voor je op een rij!

De geschiedenis van Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark bestaat al meer dan 80 jaar. In 1936 begon het als een theehuis. Het heette toen ook nog geen Avonturenpark, maar ‘Ons Ideaal’. Er was al wel een groot terras met een speeltuintje. Ook toen was het daardoor al een geliefd uitje voor gezinnen met kinderen. De echte groei van het park startte in 1938. In een paar jaar tijd werd het theehuis toen omgetoverd tot een restaurant met grote speeltuin. Ook in de jaren vijftig werd er weer flink in geïnvesteerd. Er kwamen bijvoorbeeld een enorm doolhof en een sprookjestuin. Uiteindelijk werden er in de jaren tachtig en negentig miljoenen geïnvesteerd, om er een echt attractiepark van te maken. De Tornado was een van de eerste achtbanen die er kwamen. Ook de Rioolrat is al tientallen jaren een begrip. En zo wordt het Avonturenpark Hellendoorn steeds verder uitgebreid.

Attracties in Avonturenpark Hellendoorn

In 2013 werd er een bijzondere toevoeging geopend: slidepark Aquaventura. Dit outdoor glijbanenpark maakt op warme dagen het Avonturenpark nog leuker om te bezoeken. Met een oppervlakte van maar liefst 5000 vierkante meter is er meer dan genoeg te doen. Wat denk je van de elf waterglijbanen in verschillende lengtes? Opvallend is dat het park geen zwembad heeft. Alle glijbanen komen uit in een uitglijdbak. Het draait dus echt om het glijden! Ben je minder van water? Dan valt er in het Avonturenpark gelukkig nog veel meer te beleven. Je vindt er maar liefst meer dan 30 attracties. Sommige zijn speciaal voor de jongsten, zoals het in 2018 geopende Bella’s Swingpaleis en de Berenboom, waar de parkmascotte woont. Daredevils stappen in de Balagos. In deze achtbaan kom je terecht in een vuurspuwende duikvlucht en de looping en de kurkentrekker zorgen voor nog meer spanning. Is dit een beetje te veel van het goede? Stap dan in de achtbaan Donderstenen. Dan heb je wel de snelheid, maar niet de duikvluchten en loopings. Leuk voor jong en oud!

Zo krijg je korting bij Avonturenpark Hellendoorn

Er valt dus heel wat te beleven in dit leuke attractiepark! Wil je het park bezoeken? Dan is het handig om te weten dat je op verschillende manieren korting kan krijgen op de tickets. Handig als je met het hele gezin een dagje uit met voordeel wilt beleven! We zetten vijf manieren om korting te krijgen bij Avonturenpark Hellendoorn voor je op een rij.

1. Koop je tickets op datum
Soms is het praktisch om eerst tickets aan te schaffen en pas op een later tijdstip te besluiten op welke datum je het park wilt bezoeken. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je zeker wilt weten dat je op een dag gaat waarop het goed weer is. Toch heeft het voordeel wanneer je je tickets met en een vaste datum besteld op de website van Avonturenpark Hellendoorn. Je krijgt dan namelijk een fijne korting. Weet je dus wanneer je het park wilt bezoeken? Boek dan op datum.

2. Let op kortingsbonnen
Krijg je regelmatig folders in de bus? Als je op zoek bent naar voordeelacties op tickets voor Hellendoorn, is het de moeite waard om deze folders goed door te nemen. In folders van bijvoorbeeld Wibra en Zeeman staan regelmatig kortingsbonnen voor onder meer dit pretpark. Soms liggen deze bonnen ook gewoon bij de kassa van deze winkels. Je kunt deze dan gratis meenemen en je tickets met korting aanschaffen.

3. Zoek online naar voordeel
Er zijn op internet enorm veel websites te vinden met kortingsacties. Het is de moeite waard om te Googelen op ‘korting Attractiepark Hellendoorn’, want de kans is groot dat je op heel wat acties stuit. Niet ieder zoekresultaat levert helaas evenveel op, maar met wat goed zoekwerk kun je zomaar 10 of 20 procent besparen. Vaak gaat het dan om kortlopende acties, dus het is wel zaak om er dan snel gebruik van te maken.

4. Kies voor een jaarabonnement
Ben je van plan het attractiepark vaker te gaan bezoeken? Schaf dan geen losse tickets aan, maar ga voor een jaarabonnement. In 2022 kost een Hellendoorn Avonturenpas 65 euro per persoon. Wil je korting voor het hele gezin? Dan is de Familiepas interessant. Voor 275 euro kun je het park het hele jaar door met het hele gezin bezoeken. Dat bedrag heb je er dus snel uit. Extra leuk is dat bij de Familiepas momenteel opa en oma ook gewoon gratis mee mogen. Gezellig!

5. Bied mee op online veilingen
Naast websites met kortingsacties kun je online ook diverse veilingwebsites vinden, waarop je kunt bieden op dagjes weg. Je kunt dan bijvoorbeeld bieden op een aantal tickets voor Attractiepark Hellendoorn. Doe je dit op een moment waarop het rustig is en je dus niet zoveel concurrentie hebt? Dan is de kans groot dat jij met voordeel naar het pretpark kan! Houd bij deze veilingsites trouwens wel redelijk met wat extra kosten, zoals verwerkings- of administratiekosten.

Check dit voor je bezoek aan Attractiepark Hellendoorn

Heb je je tickets voor het attractiepark geregeld? Dan is het handig om nog even op de volgende zaken te letten:

  • Om te kunnen parkeren bij het park heb je een parkeerkaart nodig. Een losse parkeerkaart kost in 2022 7,50 euro. Als je een abonnement hebt voor het park kun je ook kiezen voor een parkeerabonnement. Dit kost 17,50 euro per jaar. Parkeerkaarten kun je alleen online aanschaffen dus het is aan te raden om deze vooraf te regelen!
  • Van november tot en met maart is het park gesloten. In deze winterperiode wordt er tijd ingeruimd voor onderhoud van de attracties, zodat je vanaf april weer volop kunt genieten. Het Slidepark is pas geopend vanaf medio juni, en dan alleen als het mooi weer is;
  • Attractiepark Hellendoorn werkt met tijdvakken. Dit betekent dat je een ticket boekt voor een specifiek tijdvak, waarin je het park binnen mag. Zo worden lange rijen bij de entree voorkomen. Het kan hierdoor wel gebeuren dat het tijdstip waarop jij wilt arriveren al volgeboekt is. Op tijd boeken kan dat voorkomen;
  • Je mag zelf eten en drinken meenemen, maar op het park zelf is ook volop lekkers verkrijgbaar. Geadviseerd wordt om bij allergieën zelf eten mee te nemen, of vooraf te overleggen over de mogelijkheden. Eet je vegetarisch? Dan kun je terecht bij Kapitein Baba’s en bij Eethuis de Berghoeve.

Geef een antwoord