8x de grootste speeltuinen van Nederland

Speeltuinen blijven leuk, voor jong en oud. Vooral voor gezinnen met jongere kinderen is de speeltuin een uitje dat gegarandeerd veel plezier oplevert. De toestellen zijn uitdagend, maar in vergelijking met grote attracties in pretparken meestal ook lekker overzichtelijk. Jongere kinderen en kinderen die wat minder goed tegen sterke prikkels kunnen vinden een bezoekje naar de speeltuin hierdoor vaak leuker dan een bezoekje aan een pretpark. Door heel Nederland vind je gelukkig leuke speeltuinen, waardoor er altijd wel eentje bij je in de buurt is. Wij zetten de 8 grootste en mooiste speeltuinen voor je op een rij.

1. Plaswijckpark (Rotterdam)

Speeltuin Plaswijckpark in Rotterdam is zo groot, dat het zelfs uit drie delen bestaat: Dierenwijck, Wandelwijck en Speelwijck. Heel bijzonder is dat je in Dierenwijck zelfs kunt genieten van allerlei dieren. Je ziet er bijvoorbeeld roofvogels, alpaca’s en aapjes. In Speelwijck kunnen de kinderen zich zelf compleet uitleven. Heerlijk klimmen, klauteren, spelen met water, en rondrijden op de skelter. Uitgespeeld of even bijkomen tussendoor? Ga dan lekker picknicken in Wandelwijck, of maak een wandeling door het park met prachtige bloemen. Ook bijzonder: Plaswijckpark is het hele jaar geopend. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme en dit park is het hele jaar door een bezoekje waard!

2. De Flierefluiter (Raalte)

Op zoek naar een grote speeltuin? Dan zit je in Raalte goed! Hier vind je namelijk speeltuin de Flierefluiter, met maar liefst 34 verschillende speeltoestellen. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke dingen te doen. Vind jij de weg in het doolhof? Benieuwd hoe hard je op de skelterbaan kunt rijden? Of heb je zin om te sporten op een van de sportvelden? Kom dan zeker langs bij deze gezellige speeltuin. Even geen zin om te spelen? Kijk dan bij de geitjes en kippen op de kinderboerderij. Vlakbij het grote terras is er ook nog een aparte speelplek voor de allerkleinsten. Hierdoor kun je je kinderen met een gerust hart laten spelen, terwijl je alle op je gemak vanaf het terras in de gaten kunt houden. En vergeet in de zomermaanden ook niet om badkleding mee te nemen. Op mooie warme dagen is namelijk ook het zwembad bij de speeltuin geopend.

3. Speelpark Oud Valkeveen (Naarden)

Genieten van prachtige natuur én een leuke speeltuin? Dat kan in ’t Gooi bij Naarden. Speelpark Oud Valkeveen heeft een fijne speelweide en zelfs een eigen strandje aan het Gooimeer. Zet zelf je koelbox in het gras of op het zand, ga ernaast liggen en laat je kinderen zich lekker uitleven! Is het minder mooi weer? Geen probleem, want deze speeltuin heeft ook een grote indoor speelhal, met zelfs een theater en een bioscoop. Een dagje naar de speeltuin met je kleuter of peuter? Dan is speelpark Oud Valkeveen ook een echte aanrader, want dit park heeft een speciaal deel voor de allerkleinsten. In Miniland kunnen ze veilig naar hartenlust spelen.

4. BillyBird Park (Volkel)

In Noord-Brabant zijn er ook hele leuke speeltuinen te vinden. BillyBird Park is een grote speeltuin in Volkel. Deze speeltuin heeft stiekem wel wat weg van een attractiepark, want er zijn ook onder meer een achtbaan en een bootjesglijbaan. Toch zijn er ook meer dan genoeg ‘ouderwetse’ speeltoestellen, waar je kinderen een hoop plezier op zullen hebben. Heel leuk voor de wat jongere kinderen is de verkeerstuin. Voor de oudere kinderen is het touwenparcours een uitdaging. En de kinderkermis vinden ze vast allemaal fantastisch. Even uitrusten na een ronde klimmen en klauteren? Dat kan in het theater, waar je onder het uitrusten ook nog eens kunt genieten van leuke kindervoorstellingen. Of ga lekker even relaxen op een handdoek op het strand. Weer uitgerust? Dan zijn de waterfietsen een super leuke gezinsactiviteit om het uitje mee af te sluiten.

5. Nienoord (Leek)

Ook speeltuin Nienoord krijgt langzamerhand meer weg van een attractiepark. Gelukkig is het nog steeds een fijn overzichtelijk, kleinschalig park, waar je kinderen de mooiste avonturen kunnen beleven. Lekker springen op de springkussens, rondjes draaien in de draaimolens en klimmen op de klimkastelen: die ze je eerst niet meer terug! Extra leuk is het spoortje om het terrein heen. Maak een gezellig treinritje over dit traject van maar liefst 3,5 kilometer. Daarna kun je ook nog een duik nemen in het zwembad en voor de kleintjes is de kinderboerderij een hele belevenis. Wist je trouwens dat Nienoord eigenlijk een oud landgoed is? Dit zie je op sommige plekken nog terug en dat maakt dit park ook interessant als je interesse hebt in geschiedenis.

6. Sybrandy’s Speel- en Natuurpark (Oudmirdum)

In Friesland kun je terecht in wat het park zelf noemt ‘het goedkoopste attractiepark van Nederland’. Of dit nog steeds het geval is kun je betwijfelen, maar feit is dat de entreeprijzen heel schappelijk zijn. Alle attracties zijn gericht op kinderen tot en met 12 jaar. Voor de kleintjes is er een aparte speelhoek, terwijl de oudere kinderen plezier zullen hebben in de meer dan veertig andere speeltoestellen en attracties. Als (groot)ouder hoef je dus weinig anders te doen dan neerstrijken op het grote terras en wachten tot de kinderen zijn uitgespeeld! Overigens is de natuur in en rondom het park ook prachtig. Het park ligt middenin de bossen van Gaasterland en pal naast het IJsselmeer.

7. Speelland (Hilvarenbeek)

Speelland is onderdeel van de Beekse Bergen. Dit betekent dat je op een relatief kleine oppervlakte genoeg kunt doen om een geweldige dag te beleven. Speelland is een speeltuin die vooral erg leuk is als het mooi weer is, want er zijn allerlei attracties met water. Het strand is ideaal om op te zonnen en te picknicken als de kinderen honger krijgen van het spelen. Ook voor oudere kinderen is er veel te beleven in deze speeltuin. De stormbaan is een aanraden, net als de karts. Welke tiener vindt dat nou niet geweldig? Als je het wat rustiger aan wilt doen is een rondje op de waterfietsen altijd goed. En de verschillende waterglijbanen wil je natuurlijk ook niet missen!

8. Megapret (Lievelde)

Fijn centraal in het Gelderse Lievelde ligt speeltuin Megapret. Die naam belooft veel goeds en dat maakt deze enorme speeltuin zeker waar. Het park heeft niet alleen een grote buitenspeeltuin, maar ook nog een enorme binnenspeeltuin. Hierdoor kun je er dus ook prima terecht als het weer even wat minder is. Op zomerse dagen is de waterspeeltuin geweldig. Ook als ouders kun je je prima vermaken in dit park. Speel een spelletje snookergolf of ga midgetgolfen. De buitenspeeltuin, Buitenpret, staat vol met glijbanen, lachspiegels, een uitkijktoren, een wip, airtrampoline en een grote klimjungle. Ook ‘ouderwetse’ speeltoestellen, zoals schommels en duikelrekken kun je hier nog terugvinden. Leuk voor jong en oud!

Geef een antwoord