Je bekijkt nu Dit zijn de 7 leukste pretparken in Utrecht

Dit zijn de 7 leukste pretparken in Utrecht

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Blog

Als je op zoek bent naar een pretpark in Utrecht kun je in eerste instantie teleurgesteld raken. Echt grote pretparken heeft deze provincie niet. Maar wanneer je verder zoekt zul je merken dat er toch van alles te doen is! Van speelpark tot echte piramide, en van binnenspeeltuin tot spoorwegmuseum. We zetten de leukste gezinsuitjes in deze provincie voor je op een rij!

1. Kidzcity

Op zoek naar een plek waar je kids zich gegarandeerd een dagje zullen vermaken? Dan is Kidzcity in de stad Utrecht een uitstekende optie. Hier vind je maar liefst 5000 vierkante meter vol attracties om in te glijden, botsen, zweven, rijden, spelen en kruipen. Stap bijvoorbeeld in een tijdmachine, of speel een spannende lasergame. En durft papa of mama ook mee van de familieglijbaan?

Voor wie is Kidzcity geschikt?

De allerkleinste kinderen zullen zich hier al kunnen vermaken. Bijvoorbeeld in de paardencarrousel; een echte, ouderwetse draaimolen. Kinderen die jonger zijn dan vijf jaar mogen spelen in de Pamperhoek. Een eigen plekje waar de kleinsten heerlijk kunnen spelen zonder omver te worden gelopen door oudere kids. Over het verkeersparcours met loopfietsen bijvoorbeeld, of springend in de ballenbak. Oudere kinderen zullen het klimparcours van maar liefst drie verdiepingen geweldig vinden. Wie is er als snelste over alle hindernissen?

Informatie over tickets voor Kidzcity

Voor Kidzcity gelden onderstaande tarieven:

 • Kinderen tot en met drie jaar – Gratis
 • Kinderen van vier jaar en ouder – € 12,-
 • Volwassenen – € 12,-
 • Kinderfeestje (mogelijk vanaf 6 betalende personen) – € 13,-
 • Opa of oma – € 11,-
  Strippenkaart (voor 10 keer entree) – € 110,-
 • Parkeren – Gratis

Praktische informatie over Kidzcity

Adres: Vlampijpstraat 79, 3532 AR Utrecht

Eten en drinken: Je mag gewoon een eigen pakje drinken, broodje of snoep meenemen naar Kidzcity. Maar in het speelpark vind je ook een prima restaurant, waar je terecht kunt voor allerlei lekkere dingen.

Openingstijden: Het park is dagelijks geopend, behalve op de meeste maandagen, van 10.00 tot 18.00 uur. Houd er rekening mee dat ze in de schoolvakanties werken met twee tijdsloten. Het eerste tijdslot is van 9.30 tot 13.00 uur, het tweede is van 14.00 tot 17.30 uur.

2. Pyramide van Austerlitz

Op zoek naar een low budget gezinsuitje? In het Utrechtse Woudenberg ligt de Pyramide van Austerlitz; een leuke speeltuin met gratis toegang! Combineer het spelen in dit speelpark met een bezoekje aan de Pyramide zelf. Deze staat op het hoogste punt van de Utrechts Heuvelrug en is gebouwd in de tijd van Napoleon. De inspiratie hiervoor werd gevonden in het oude Egypte, wat de exotische vorm van het monument verklaard. Het levert een indrukwekkende aanblik op. Gecombineerd met het spelen in het speeltuin en het lunapark kun je hier prima een dagje vertoeven!

Voor wie is de Pyramide van Austerlitz geschikt?

Dit is een leuk uitje voor het hele gezin. Iedereen zal onder de indruk zijn van het enorme, bijzondere monument. Maar duurt al dat rondlopen en rondkijken wat te lang? Dan bieden speeltuin en het naastgelegen lunapark uitkomst! Glijden, schommelen en klimmen; kinderen tot een jaar of 12 zullen zich hier goed kunnen vermaken.

Informatie over tickets voor Pyramide van Austerlitz

De grote speeltuin met de vele speeltoestellen is gratis toegankelijk! Houd er wel rekening mee dat je in het naastgelegen lunapark muntjes nodig hebt om bijvoorbeeld mee te kunnen rijden met treintje, in de botsauto’s te stappen of in de zweefmolen mee te draaien. Een muntje hiervoor kost € 1,30 per ronde.

Praktische informatie over de Pyramide van Austerlitz

Adres: Zeisterweg 98, 3931 MG Woudenberg

Eten en drinken: Je kunt je eigen eten en drinken meenemen, maar er zit ook een prima zelfbedieningsrestaurant op deze locatie. Geniet van een lekkere cappuccino, of een heerlijke kipschnitzel met patat en salade.

Openingstijden: In het zomerseizoen is dit speelpark dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Van 1 september tot en met 1 november is het park op maandag gesloten, op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor andere openingstijden op de kalender van de speeltuin.

3. Boerendoolhof de Meern

Zin in een spannend uitje, maar is een pretpark wat te veel van het goede? Ga dan eens langs bij het Boerendoolhof de Meern. Daar kun je je speurneus eens goed testen in het uitgestrekte maisdoolhof. Pak het slim aan en bekijk de route eerst eens goed vanuit de uitkijktoren. Of stort je gewoon in het avontuur en kijk of je de weg nog terugvinden kunt! Grappig voor de kinderen is de puzzel die je onderweg kunt invullen. Als je het doolhof weer uit bent kun je hiermee een leuke verrassing verdienen. En om het echt spannend te maken: er is ook een spookdoolhof voor de echte durfallen!

Voor wie is Boerendoolhof de Meern geschikt?

Het doolhof is geschikt voor van ongeveer 2 tot 10 jaar. Oudere kinderen zullen de weg terug snel gevonden hebben, al kan het ook voor volwassenen nog best een lastige klus blijken te zijn! De puzzel maakt het voor de jongere kinderen extra leuk. Daarnaast kunnen ze zich uitleven op de speelweide

Informatie over tickets voor Boerendoolhof de Meern

Voor € 4,- per persoon kun je bij dit doolhof naar binnen. Het speciale spookdoolhof (in het donker!) kun je bezoeken voor € 7,- per persoon.

Praktische informatie over Boerendoolhof de Meern

Adres: Meerndijk 59, 3454 HP De Meern

Eten en drinken: Het is mogelijk om zelf je eten en drinken mee te nemen, maar je kunt ook genieten van zelfgemaakt ijs van de naastgelegen boerderij.

Openingstijden: Het doolhof is maar een paar (zomer)maanden per jaar open, want het mais moet natuurlijk hoog genoeg staan om een spannend doolhof op te kunnen leveren. In 2020 is het doolhof door de coronamaatregelen helaas helemaal niet toegankelijk geweest, maar de hoop is natuurlijk dat 2021 gewoon weer een spannend doolhofjaar wordt!

4. De Pretfabriek

Wordt het weer eens hoog tijd om je kids achter de beeldschermen vandaan te trekken? Ga dan eens een middagje langs bij de Pretfabriek in het Utrechtse Woerden. Hier vind je namelijk geen beeldschermen, maar wel een speelhal vol super leuke attracties! Laat je kinderen lekker spelen, klauteren, springen en knutselen. Ook erg leuk om te doen met het hele gezin: Golf in the dark. Bij de Pretfabriek vind je een van de gaafste glow in the dark golfbanen van Nederland.

Voor wie is de Pretfabriek geschikt?

Verwacht hier geen gigantisch pretpark vol achtbanen en spookhuizen. Wat je hier wel vindt is een fijn overzichtelijk speelpark vol met attracties die kinderen van ongeveer 2 tot 10 jaar oud zeker zullen aanspreken. Als ouder kun je lekker rustig aan een tafeltje neerstrijken, terwijl je kids ondertussen genieten van alle speelmogelijkheden.

Informatie over tickets voor de Pretfabriek

De ticketprijzen voor de Pretfabriek kunnen variëren door de coronamaatregelen. Momenteel kun je geen losse tickets boeken, maar wel arrangementen voor een specifiek tijdslot. Als begeleider kun je al vanaf € 2,50 naar binnen. Kijk voor de actuele tarieven op de website van de Pretfabriek.

Praktische informatie over de Pretfabriek

Adres: Oostzee 8, 3446 CH Woerden

Eten en drinken: Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar de Pretfabriek, maar de horeca is er prima geregeld. Je kunt er allerlei versnaperingen krijgen, van koffie tot gebak en van belegde broodjes tot een bord patat.

Openingstijden: In verband met corona werkt de Pretfabriek met tijdsloten. Je dient voor je bezoek een tijdslot te reserveren. Dit kan op de website van het speelpark zelf.

5. The Maxx – trampolinepark

Als jouw kind gek is op sporten en bewegen, zal hij of zij veel plezier beleven bij The Maxx trampolinepark. Salto’s in de foampit, losgaan in de FreeJump Area of een spelletje spelen in de Basketball Area: op de ruim 1200 vierkante meter van dit trampolinepark is van alles te doen! Wil je komen springen? Doe dan dus sportieve kleding aan.

Voor wie is The Maxx trampolinepark geschikt?

Denk je dat trampolinespringen alleen voor wat oudere kinderen geschikt is? Niets is minder waar! Bij The Maxx zijn er speciale kinderjumpmomenten. Op die momenten kunnen kinderen van 6 tot en met 9 jaar ongestoord komen jumpen. Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen terecht op de reguliere tijden. Ook voor oudere kinderen is dit dus een ideaal uitje.

Informatie over tickets voor The Maxx trampolinepark

Tickets voor die speelpark kosten € 13,- per persoon. Voor die prijs kun je een uur lang jumpen. Overigens kun je bij The Maxx nog veel meer leuke dingen doen, zoals ontsnappen uit een escaperoom, of met het hele gezin een spelletje Glowgolf spelen. De actuele tarieven voor al deze leuke dingen kun je op de website van het park vinden. Houd er rekening mee dat het verplicht is om van tevoren te reserveren, vanwege de huidige coronamaatregelen.

Praktische informatie over The Maxx trampolinepark

Adres: Koningsschot 55, 3905 PR Veenendaal

Eten en drinken: Zelf een boterhammetje meenemen? Dat is helemaal niet nodig, want bij The Maxx vind je een groot horecaplein waar je het lekkerste eten en drinken kunt bestellen. Wat denk je van gezellig tafelgrillen? Verder staan er op het menu allerlei heerlijke gerechten, zoals kipsaté en spareribs.

Openingstijden:

 • Maandag – 15.00 tot 22.00 uur
 • Dinsdag – 15.00 tot 22.00 uur
 • Woensdag – 13.00 tot 22.00 uur
 • Donderdag – 15.00 tot 22.00 uur
 • Vrijdag – 14.00 tot 00.00 uur
 • Zaterdag – 12.00 tot 00.00 uur
 • Zondag – 12.00 tot 00.00 uur

* Tijdens de schoolvakanties kunnen de openingstijden ruimer zijn.

6. Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum kun je natuurlijk eigenlijk geen pretpark in Utrecht noemen. Maar het is wél een heel leuk uitje met kinderen. Er is van alles te zien, maar er valt ook nog eens van alles te doen. Wat dacht je van het besturen van een echte (mini-)tank? Of proberen te ontsnappen uit escaperoom Bunker 83? Dit uitje is een avontuur voor jong en oud!

Voor wie is het Nationaal Militair Museum geschikt?

Al die verschillende activiteiten die er worden aangeboden maken dit museum geschikt voor alle leeftijden. Oudere kinderen en volwassenen zullen de vaste tentoonstelling over militairen erg interessant vinden. Jongere kinderen willen vast een rondje rijden in zo’n tank. En met z’n alleen in een echt rupsvoertuig rondscheuren is stiekem nog veel leuker dan een rondje in de achtbaan!

Informatie over tickets voor Nationaal Militair Museum

Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar betaal je € 7,50 en voor volwassenen € 15,-. Houd er rekening mee dat je je bezoek van tevoren reserveert (in verband met de coronamaatregelen).

Praktische informatie over Nationaal Militair Museum

Adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

Eten en drinken: Op de begane grond van het Nationaal Militair Museum zit een restaurant met terras. Geniet daar van een fantastisch uitzicht op de hangende vliegtuigen in het museum, de bosrand en de vroegere landingsbanen. Je kunt in het restaurant terecht voor eerlijke, stoere gerechten – biologisch en lokaal. Liever alleen een kopje koffie? Ga dan langs de Espressobar.

Openingstijden: Dit museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het museum ook op de maandag geopend.

7. Spoorwegmuseum

Nog zo’n leuk museum in de provincie Utrecht, waar van alles te zien en te beleven valt is het Spoorwegmuseum. Niet voor niets wordt dit museum ook wel het leukste station van Nederland genoemd. Hier kun je meer ontdekken over de geschiedenis van de trein én de belangrijke rol die de trein de geschiedenis heeft gespeeld. Naast een levensecht station is er een theater en zijn er diverse spannende attracties en wisselende tentoonstellingen, zowel buiten als binnen. Denk bijvoorbeeld aan speciale Chuggington dagen, of een interessante route vol treingedichten.

Voor wie is het Spoorwegmuseum geschikt?

Door de grote diversiteit in activiteiten is er hier voor jong en oud van alles te doen. Je peuter zal onder de indruk zijn van een ritje met de museumtrein, terwijl oudere kinderen het theater heel interessant zullen vinden. Of download de app en volg een speurtocht door het museum!

Informatie over tickets voor het Spoorwegmuseum

Kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis het museum bezoeken. Voor kinderen vanaf 4 jaar en voor volwassenen betaal je € 17,50 per ticket. Heb je een Museumkaart? Dan kun je gratis naar binnen. Wel dien je altijd een datum en tijd te reserveren (in verband met de coronamaatregelen).

Praktische informatie over het Spoorwegmuseum

Adres: Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht

Eten en drinken: Het Spoorwegmuseum beschikt over een eigen restaurant, waar je je museumbezoek kunt starten of juist kunt afsluiten. Houd er rekening mee dat je in het museum zelf niet mag eten of drinken.

Openingstijden: Het Spoorwegmuseum is het hele jaar door geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het museum ook op de maandag geopend.