Goedkoop pretpark in Nederland? Bekijk deze top 10!

Zin in een dagje uit? Dan is een pretpark altijd goed. Een beetje voordeel maakt zo’n dag natuurlijk nog net een beetje leuker. Zo houd je geld over voor andere dingen. Wist je dat er in Nederland heel wat goedkope, maar toch leuke pretparken te vinden zijn? We hebben een top 10 voor je samengesteld, zodat je hier direct een goed overzicht van hebt. Naar welk park ga jij als eerst?

1. Attractiepark Hellendoorn

Wil je op bezoek in een groot attractiepark, vol achtbanen en nog meer grote attracties? Maar dan wel voor een fijne prijs? Dan is Attractiepark Hellendoorn de onbetwiste nummer één. Dit park staat namelijk vol met enorme attracties, en is daarmee de garantie voor een geweldig dagje uit. De prijs-kwaliteit verhouding van dit park is heel fijn: je krijgt veel waar voor je geld. Als je via de website van Attractiepark Hellendoorn je tickets bestelt, ben je een bedrag van rond de 20 euro per ticket kwijt. In vergelijking met andere grote attractieparken is dat een zeer concurrerende prijs. En om het nog wat voordeliger te maken kun je regelmatig gebruik maken van allerlei kortingsacties, bijvoorbeeld via supermarkten en drogisten.

2. Attractiepark Slagharen

Ook Attractiepark Slagharen kun je bezoeken voor een fijne prijs. Dit attractiepark werkt met flexibele ticketprijzen. Op rustige dagen, vaak buiten het hoogseizoen, zijn de prijzen lager dan op drukke dagen in het hoogseizoen. Als je zelf flexibel bent qua datum kun je dus flink besparen op de ticketprijzen. En dan kun je dus heel voordelig genieten van Gold Rush, die nieuwe spannende achtbaan in dit park, en al die andere leuke attracties!

 

3. Drievliet Den Haag

Ook familiepark Drievliet in Den Haag is een leuke toevoeging aan het rijtje met goedkope pretparken in Nederland. Dit park heeft een ruim aanbod aan attracties voor jongere kinderen, maar ook voor oudere kinderen is er genoeg te beleven. Bij dit park krijg je 2 euro korting op de ticketprijs wanneer je online bestelt, dus dat is zeker de moeite waard. Woon je in de buurt en ben je van plan vaker langs te gaan? Dan is de seizoenspas een voordelige optie.

4. Drouwenerzand in Drouwen

Drouwenerzand is een wat kleiner pretpark, maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Je kinderen zijn er bijvoorbeeld al snel oud genoeg om alleen rond te dwalen tussen alle attracties, terwijl je zelf lekker kunt gaan zitten op een van de terrassen. Het allermooiste van Drouwenerzand is dat je ticket niet alleen toegang geeft tot het park, maar ook tot de hele dag lang gratis patat, snacks, soep, ijs, vers fruit en koffie en thee. Dit extraatje maakt dit park extra betaalbaar. Reken maar eens uit wat je voor een heel gezin kwijt bent aan een hele dag eten en drinken in het gemiddelde pretpark. Dit bedrag kun je verlagen door zelf je eten en drinken mee te nemen, maar in Drouwenerzand hoeft dat dus niet.

 

5. DippieDoe in Best

Net boven Eindhoven vind je attractiepark DippieDoe. Dit park is de afgelopen jaren flink uitgebreid met allerlei attracties, waardoor het niet langer alleen interessant is voor jongere gasten. Ook oudere zullen zich hier nu namelijk prima vermaken. Extra leuk is dat er in het park een groot indoor speelpark is. Je kunt je hier dus op zowel droge als regenachtige dagen prima vermaken.

6. Kinderstad Heerlen

Kinderstad Heerlen mag niet ontbreken in deze lijst met pretparken. Ook dit park is wat kleiner dan pretparken zoals Hellendoorn en De Efteling, maar daardoor zeker niet minder leuk. In dit park kun je bijvoorbeeld ook gewoon in de wildwaterbaan, achtbaan of botsautootjes stappen. En dat voor een prijs van slechts 12 euro per ticket! Net als voor andere pretparken vind je ook voor dit park overigens regelmatig kortingen en acties om je dagje uit nog voordeliger te maken. Het is dus de moeite waard om zulke acties in de gaten te houden!

7. Mini Mundi Middelburg

Is niet iedereen in het gezin even gek op spannende attracties? Kies dan voor het familiepretpark Mini Mundi in Middelburg. Hier vind je naast allerlei attracties namelijk ook het miniatuurpark ‘Miniatuur Walcheren’. Daarnaast is het onderdeel van Zep Vrijetijdspark, waardoor er nog veel meer te beleven valt. En dat voor een hele fijne prijs voor een hele dag uit. Daarom heeft dit pretpark zeker een plek verdiend in deze lijst.

8. De Waarbeek in Hengelo

Wist je dat je in familiepretpark De Waarbeek in Hengelo de oudste stalen achtbaan ter wereld kan vinden? Alleen al om die reden is dit park een bezoekje waard. Daarnaast staan er tal van andere unieke attracties, waardoor dit speelpark net wat anders is dan andere parken. Heel prettig is het all inclusive concept, waardoor eten en drinken bij de prijs van je ticket is inbegrepen. Dat maakt dit een heel betaalbaar dagje uit!

9. Duinen Zathe in Appelscha

Duinen Zathe in Appelscha bestaat al sinds 1958. Oorspronkelijk was het een koffie- en theeschenkerij, die steeds verder werd uitgebouwd met allerlei attracties. Sinds 2002 zit het park op een locatie ten noorden van de Wester Es. Voor de allerkleinsten is het verkeerspark fantastisch. Hier kunnen ze met een trapauto over een parcours rijden, waarna ze zelfs een echt Duinen Zathe verkeersbewijs kunnen krijgen. Daarnaast heeft het park nog een belangrijk pluspunt: het all-inclusive ticket. Je hoeft dus geen eten en drinken mee te nemen, maar kunt de hele dag gebruik maken van de gratis patat snacks, soep, ijs en nog veel meer in het park.

10. Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn

Ten westen van het Gelderse Apeldoorn ligt kinderpretpark Julianatoren. Het park dankt zijn naam aan de Julianatoren, die in 1910 werd gebouwd ter ere van de toen pasgeboren prinses Juliana. In deze lijst is het een van de duurdere parken, maar het heeft dan ook veel meer attracties te bieden dan veel van de andere pretparken in de lijst. Je krijgt dus wel waar voor je geld. Je vindt er meer dan 60 attracties, kunt er diverse shows bezoeken en er zijn ook regelmatig bijzondere evenementen. Door online acties in de gaten te houden kun je met een beetje geluk met extra korting je tickets aanschaffen. Je kids zullen zich hier gegarandeerd een dag prima vermaken!

Geef een antwoord