Hoe duur is een kaartje voor de Efteling?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Zin in een geweldig dagje uit voor het hele gezin? Dan is de keuze voor een pretpark natuurlijk snel gemaakt. In zo’n groot speel- of themapark is nu eenmaal voor ieder wat wils te vinden. Zeker wanneer je naar de Efteling gaat! Maar wat zijn de Efteling prijzen eigenlijk? Dat is handig om te weten voordat je je dagje uit inplant. Zo vind je de beste Efteling entree prijs!

Wat kost de Efteling?

De vraag wat een dagje Efteling kost lijkt misschien simpel, maar is dat stiekem niet. Sinds februari 2021 werkt de Efteling namelijk met een ander systeem. Voor die datum hadden tickets vaste prijzen. Dat betekende dat je, welke datum je ook kwam, dezelfde entreeprijs betaalde. Dit is nu echter anders geworden. De prijs hangt nu af van de periode waarin je de Efteling bezoekt. Daarbij spelen diverse factoren een rol. In de zomer zijn de tickets bijvoorbeeld vaak hoger geprijsd dan in het vroege voorjaar. En buiten de vakanties betaal je minder dan tijdens de vakantie. Dit betekent dus dat de Efteling prijs kan variëren. Online kun je hierdoor al voor een prijs vanaf € 38,- je Efteling ticket boeken.

De beste Efteling prijs

De Efteling blijft de Efteling: daarom hebben alle tickets een sprookjesachtige naam. Aan de hand van de naam van het ticket kun je zien wanneer het geldig is en wat de bijbehorende prijs is. Plan je een dagje naar de Efteling? Dan kun je op de website van het pretpark de volgende soorten tickets vinden:

  • Ticket Fakir: dit is het voordeligste ticket. Dit entreebewijs is slechts een beperkt aantal dagen in het laagseizoen geldig. Je schaft het online aan voor € 38,- per persoon (prijspeil dec. 2020). Een voordelige keus!
  • Ticket Elf: Dit ticket is ook een geschikt voor een dagje weg tijdens het laagseizoen. Je kunt het aanschaffen voor een vanaf prijs van € 41,- per persoon;
  • Ticket Draak is aan te schaffen wanneer je in het hoogseizoen op bezoek wilt komen. Dit ticket kost € 43,-;
  • Ticket Reus is het ticket waarmee je ook op de drukste dagen van het hoogseizoen het park kunt bezoeken. Het kost dan € 45,-.

> Bekijk hier alle actuele aanbiedingen op Efteling tickets

Waarom zijn er prijsverschillen voor tickets Efteling?

Wanneer je online tickets wilt bestellen voor de Efteling, kunnen de keuzes die je hebt best verwarrend zijn. Toch hebben die prijsverschillen best voordelen. Moet of wil je op de kleintjes letten? Dan kan je voor een voordelig tarief tijdens het laagseizoen naar binnen. Bijkomend voordeel is dat de tickets Fakir en Elf zo voordelig zijn, omdat ze toegang bieden op dagen dat het minder druk is in het park. Je kunt dus voordelig genieten, zonder last te hebben van wachtrijen bij attracties. Houd je juist van die sfeer tijdens drukkere dagen? Dan kun je daar natuurlijk ook van komen genieten. Op zonnige voorjaars- en zomerdagen geniet je niet alleen van het park, maar ook van het heerlijke weer. Door de variabele Efteling prijzen betaal je op die dagen dus wel iets meer op die drukke dagen in het hoogseizoen, maar het maakt het ook mogelijk om een keuze te maken voor een voordeliger optie.

Zijn de Efteling prijzen het waard?

De Efteling is wat betreft entreetickets één van de duurdere pretparken in Nederland, maar dat is niet voor niets. Je krijgt namelijk veel waar voor je geld. Een dagje Efteling staat garant voor een dag vol plezier, en dat voor jong en oud. Wat je zoal kan verwachten? Wat dacht je van een ritje in de dubbele achtbaan Max & Moritz? Deze attractie is geschikt voor het hele gezin. In het treintje ontsnap je uit de koekoeksklokkenwerkplaats en maak je onderweg met Max & Moritz van alles mee. Dit spreekt bij jonge kinderen erg tot de verbeelding! Toe aan iets nog spannender? De echte durfal maakt natuurlijk ook een ritje in de houten achtbaan Joris en de draak. Voor je vertrekt moet je kiezen uit twee banen: ‘Water’ of ‘Vuur’. Als je de juiste keuze maakt kun je de draak verslaan!

Korting op de Efteling entree prijs?

Om te besparen op de Efteling prijs kun je er dus voor kiezen om op een wat rustiger dag buiten het hoogseizoen langs te komen. Helaas is die mogelijkheid niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je schoolgaande kinderen hebt, kun je vaak niet anders dan toch je tickets boeken in de vakantieperiode. En dat is natuurlijk net de duurste periode van het jaar. Iedere korting is dan mooi meegenomen. Gelukkig zijn er nog wel een aantal andere manieren om te kunnen besparen op de Efteling prijs:

  • Spaar je Air Miles? Dan is het handig om te weten dat je ook Air Miles kan inwisselen voor korting voor de Efteling. Met 1000 Air Miles kom je al een heel eind. En heb je veel gespaard? Dan kun je ook punten gebruiken voor korting op een overnachting in vakantiepark Efteling Bosrijk of het Efteling Hotel;
  • Ook combineren kan de moeite lonen. Zo zijn er speciale tickets beschikbaar die je entree voor de Efteling én de reis er naartoe (met bus of trein) combineren. Bijkomend voordeel is dat je dan ook een parkeerticket uitspaart. Zulke combitickets zijn beschikbaar vanaf € 46,-;
  • Wil je vaker naar de Efteling? Koop dan niet steeds losse tickets, maar schaf een Efteling abonnement aan. Zo’n abonnement is al voordeliger als je het park meer dan vijf keer per jaar bezoekt. Leuk voor het hele gezin!
  • Ook de kortingsactie van Albert Heijn is een bekende manier om korting te krijgen. Bijna ieder jaar heeft deze supermarkt wel een actie waarbij je Eftelingzegels kan sparen en korting kunt verdienen. Dit kan zo € 12,50 per ticket schelen en dat is toch best een flink bedrag!

> Bekijk hier alle actuele aanbiedingen op Efteling tickets

Genieten van je dagje uit

Er zijn dus heel wat manieren om korting te krijgen op je Efteling tickets. Die kortingsacties maken zo’n dagje uit natuurlijk extra aantrekkelijk. Een voordeel van een paar tientjes ligt zeker binnen handbereik. En dat geld kun je dus lekker in je portemonnee houden, of gebruiken om wat lekkers te kopen in het pretpark zelf. Zo heb je een onvergetelijk en compleet dagje weg!