In welke pretparken kun je overnachten?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Heerlijk, zo’n dagje pretpark. Nog een rondje in die enge achtbaan, langsgaan bij die grappige show en tussendoor ergens een snack eten; voor je het weet is de dag voorbij! Bij grotere pretparken komt het regelmatig voor dat je aan het eind van de dag nog lang niet alle attracties bezocht hebt. Gelukkig is er een manier om je verblijf te verlengen: ga overnachten in een pretpark. Zo’n pretpark overnachting zorgt ervoor dat het plezier nog veel langer kan duren!

Overnachten in welk pretpark?

Nog niet ieder pretpark heeft de mogelijkheid om te overnachten. Dat is bij veel parken ook niet zo erg. Die zijn niet zo groot, waardoor je tijdens een dagbezoek alle attracties wel langs kunt. Maar er zijn ook grotere parken waar je dat niet lukt. Gelukkig hebben juist die grotere pretparken vaak de mogelijkheid om te overnachten. We zetten zes van die grotere, bekendere pretparken voor je op een rij.

1. Overnachten in Drouwenerzand

Drouwenerzand is een bijzonder pretpark. Het is namelijk een van de weinige parken met een all-in concept. Dit betekent dat je met je entreebewijs veel meer kan dan alleen het park binnenkomen. Eten en drinken (zoals snacks, patat, fruit, thee en ranja) zitten er namelijk bij inbegrepen. Dit concept maakt Drouwenerzand een voordelig pretpark. Het park is trouwens niet alleen voordelig, maar ook gewoon hartstikke leuk. Vooral kinderen tot een jaar of 12 zullen zich er goed vermaken, maar ook voor oudere kinderen (en hun ouders 😉) is er van alles te doen. Stap bijvoorbeeld in de piratenboot, ga spelen op het waterplein, onderdruk je angsten in het spookhuis en ga voor snelheid in de XLR8. En is het té leuk om weg te gaan? Dan plak je er gewoon een of meerdere overnachtingen aan vast! Bij het pretpark is namelijk een bungalowpark, met gezellige huisjes. En als je helemaal in de watten gelegd wilt worden kun je een familiekamer boeken in het naastgelegen hotel. Dat dit een groot succes is blijkt wel uit de positieve reviews die hierover te vinden zijn. Houd alleen wel even rekening met het seizoen: in de winter is het park gesloten, maar kun je wel overnachten.

2. Overnachten in de Efteling

Pretpark Overnachting

De Efteling is misschien wel het bekendste pretpark van Nederland. Ideaal voor een dagje uit, maar ook een fantastische mogelijkheid om er een langer uitje van te maken. Je kunt zelfs kiezen uit diverse overnachtingsmogelijkheden. Kies je voor vakantiepark Bosrijk? Dan slaap je in een sprookjesachtig Eftelinghuisje en word je iedere avond voorgelezen door Klaas Vaak. Ook het nieuwe vakantiepark Loonsche Land is een fijne plek om te overnachten. En het officiële Efteling Hotel is ook zeker het bezoeken waard. Heel prettig is dat bij overnachting op al deze locaties de toegang tot de Efteling gewoon inclusief is. Zo hoeft zo’n langer uitje dus helemaal niet veel meer te kosten dan een dagje weg! En dan kun je ook nog eens langer genieten van attracties zoals het Sprookjesbos, de nieuwe Symbolica en de shows in de Raveleijn Arena.

3. Overnachten in pretpark Duinrell

Overnachten Duinrell

Een pretpark overnachting in vakantiepark Duinrell? Dat is een hele belevenis! Na een dagje plezier in dit leuke pretpark kun je heerlijk uitrusten in je eigen vakantiehuisje, die heel toepasselijk Duingalow wordt genoemd. Overigens kun je met een kleiner budget ook een overnachting boeken, in (eigen) tent of caravan. Zo overnacht je op wandelafstand van het attractiepark. En ook het beroemde Tikibad is dan vlakbij. Zo kun je de ene dag losgaan in het pretpark en de volgende dag het grootste plezier hebben in het zwembad! Ook hier is het heel prettig dat het bezoek aan park en zwembad gewoon bij de prijs van je overnachting inbegrepen zijn. In een pretpark slapen hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn!

4. Slapen bij attractiepark Slagharen

Er zijn heel wat mensen die in hun jeugd een bezoekje gebracht hebben aan Ponypark Slagharen. Tegenwoordig heet het Attractiepark Slagharen, maar er is nog steeds van alles te doen voor het hele gezin. Kleuters kunnen zich vermaken bij de theatershows, in de draaimolen én bij de pony’s, die er nog steeds rondlopen. Oudere kinderen zullen de achtbaan geweldig vinden. Kies je bij dit pretpark voor een overnachting? Dan is toegang tot het park én het grote waterpark ook bij de prijs inbegrepen. Zo kun je de ene dag genieten van de meer dan 50 verschillende attracties die je in dit speelpark kunt vinden, en de volgende dag vanaf een van de glijbanen zo het water induiken. Extra leuk is dat de huisjes in Slagharen allemaal het thema ‘cowboys en indianen’ hebben. Dus overnacht je in Cowboy Village, of in een van de nieuwe Racoon Lodges. Ook de permanente wigwams die er staan voor overnachting in het pretpark zijn een ware belevenis!

5. Overnachten bij pretpark Julianatoren

Met jonge kinderen is overnachten bij pretpark Julianatoren een fantastisch uitje. Pretpark Julianatoren staat bomvol attracties voor peuters en kleuters. Ga samen in de draaimolen, of in de kleine achtbaan. Erg leuk zijn mascottes Julia en Juul, die je op het park kunt tegenkomen. Daarnaast is er een breed aanbod van theatershows, waardoor je al snel aan één dag niet genoeg hebt om alles te bekijken. Dan is het erg prettig dat je ’s avonds gewoon kunt overnachten in de buurt. Houd er wel rekening mee dat dit park geen eigen vakantiepark of hotel heeft. Dit betekent dat de prijs van de entree niet is inbegrepen in de prijs van je overnachting. Toch is het zeker de moeite waard om de overnachtingsmogelijkheden in de buurt te bekijken. Dit pretpark ligt namelijk in een prachtige omgeving, midden op de Veluwe.

6. Slapen in Safaripark Beekse Bergen

Overnachten Safaripark Beekse Bergen

Is jouw kind gek op leeuwen, tijgers of giraffen? Dan is een uitje naar Safaripark Beekse Bergen natuurlijk fantastisch. Extra leuk is dat het park tegenwoordig in de zomer nog veel meer speelmogelijkheden biedt. In Speelland Beekse Bergen kun je heerlijk zwemmen, maar ook bijvoorbeeld rondrijden in de safari buggy’s, springen op de trampoline en piraatje spelen op het avontureneiland. Maar niet alleen in de zomer is zo’n pretpark overnachting de moeite waard. In de winter worden er namelijk vaak extra, sfeervolle activiteiten geregeld in het Safaripark. Daar wil je toch niets van missen? En dat hoeft ook niet, want je kunt gewoon een of meerdere overnachtingen boeken op het naastgelegen Resort Beekse Bergen, in een lodge met Afrikaanse inrichting. Daar heb je ook nog eens een grote speeltuin, binnenzwembad en een animatieteam.

Overnachten in een pretpark als cadeau

Ze zeggen het vaak: je kunt beter een belevenis cadeau geven, dan nog meer spullen. Een pretpark overnachting is dan ook een geweldige belevenis om cadeau te doen, want je weet zeker dat de ontvanger een paar fantastische dagen zal beleven. En omdat de toegang tot het pretpark vaak inbegrepen zit in de prijs van de overnachting, hoeft het ook nog eens geen heel duur uitje te zijn. Geniet samen van jullie pretpark overnachting!