De 6 leukste overdekte pretparken in Nederland

Er valt van alles te beleven in ons kleine landje, maar één ding is jammer: het Nederlandse weer zit niet altijd mee. Een pretpark bezoeken op een koude, winderige dag heeft als voordeel dat je weinig wachtrijen tegenkomt, maar echt comfortabel is het niet. Gelukkig zijn er ook volop overdekte pretparken te vinden, zodat je ook op minder mooie dagen van leuke attracties kunt genieten. Wij zetten de 6 leukste overdekte pretparken in Nederland voor je op een rij.

DippieDoe (Best)

Twijfel je of het weer goed genoeg is voor een dagje naar een outdoor pretpark? Kies dan voor DippieDoe in het Noord-Brabantse Best. Dit pretpark heeft namelijk zowel een groot outdoor gedeelte als een enorm indoor gedeelte. In beide delen is het niet moeilijk om je een hele dag te vermaken. En als het toch mooi weer wordt kun je gewoon lekker naar buiten! Houd er wel rekening mee dat dit park geen grote attracties heeft, maar het heeft wel ontzettend veel leuke speeltoestellen. Kinderen tot 12 jaar mogen zich uitleven op een gigantisch klimtoestel met een paar glijbanen. Ook de hoge matjesglijbaan is een succesnummer. De kleinste kinderen kunnen veilig spelen in de dreumesspeeltuin en de ballenbak. In de zomer kun je naar buiten, voor twee achtbanen en een groot schommelschip. En heb je alle attracties gehad? Dan kun je gezellig met de hele familie nog een spelletje midgetgolf spelen, of een van de andere recreatiecentra vlakbij bezoeken.

Plopsa Indoor (Coevorden)

Vlakbij het Drentse Coevorden vind je in Dalen Plopsa Indoor. Veel mensen kennen de Plopsa Indoor parken in België, in Hasselt en De Pannen. Het is bij lang niet iedereen bekend dat we ook in Nederland zo’n mooi indoor park hebben en dat is eigenlijk best jammer. In dit park zullen je kinderen namelijk de grootste lol hebben. En het aanbod in Coevorden doet niet onder voor dat in Hasselt. Sterker nog: in Coevorden staat zelfs een attractie die je in Hasselt niet vindt. Dat is de Anubis, een mini-frisbee. Daarnaast is het theater in Coevorden ook nog eens groter dan dat in Hasselt, waardoor de shows nog spectaculairder worden. Overigens zit bij dit park ook een outdoor gedeelte, dus op mooie dagen valt er ook buiten genoeg te genieten. En veel kinderen zullen de bijbehorende kinderboerderij fantastisch vinden. Wil je besparen op de tickets voor dit park? Houd de acties in de gaten, of kies voor korting door pas later op de middag naar het park te gaan.

Attractiepark Toverland (Sevenum)

Attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum is een van de nieuwste parken in dit lijstje. Daarnaast is het ook een van de duurdere parken, maar daar staat tegenover dat je wel heel wat waar voor je geld krijgt. In de loop der tijd is het indoor gedeelte uitgegroeid van één naar twee hallen, vol met uitdagende en spannende attracties. Het gigantische klimtoestel is een aanrader voor kinderen tot een jaar of 12. Peuters kunnen veilig spelen in een soft-play ruimte, maar ook voor oudere kinderen is er genoeg te doen. Erg leuk is de bootjesglijbaan en als je niet bang bent voor een nat pak is ook de boomstambaan een bezoekje waard. Naast het indoor gedeelte is er in de zomer ook een outdoor gedeelte geopend. Publiekslieveling outdoor is Troy, een houten achtbaan. Ook de spinning coaster en de Djengu River zijn zeker een bezoekje waard. En is dat nog niet spannend genoeg? Stap dan in wing coaster Fenix! Attractiepark Toverland hanteert voor het park twee tarieven. Een tarief voor alleen het indoor gedeelte en een tarief voor zowel indoor als outdoor.

Kinderstad Heerlen

Zo groot als attractiepark Toverland is Kinderstad Heerlen niet, maar toch is dit indoor pretpark ook zeker een bezoekje waard. Je vindt er namelijk een heel uitgebreid aanbod attracties, waardoor er voor zowel jong als oud meer dan genoeg te beleven valt. De draaimolens die door het hele park te vinden zijn doen het altijd goed. Voor de kleintjes is er daarnaast een eigen speelgebied, met een soft-play klimrek. Oudere kinderen kunnen de klimvulkaan op klauteren, of zich uitleven op het enorme springkussen. En, een succesnummer in veel indoor parken: je kunt in Kinderstad Heerlen ook van de matjesglijbaan! Daarnaast heeft Kinderstad Heerlen net wat meer grote attracties dan de doorsnee binnenspeeltuinen, waardoor je dit park met recht een indoor pretpark mag noemen. Er zijn bijvoorbeeld ook een achtbaan en een wildwaterbaan. En de botsautootjes zijn uiteraard leuk voor zowel kinderen als ouders! Extra leuk: Kinderstad Heerlen heeft heel wat te bieden, maar hanteert een relatief lage entreeprijs. Het is daardoor een van de goedkoopste indoor pretparken in Nederland.

Kinderrijck binnenspeeltuin (Bilzen)

De provincie Limburg doet het goed in deze lijst: ook Kinderrijck binnenspeeltuin kun je vinden in deze provincie. Ook dit is een indoor pretpark dat bij veel mensen onbekend is. Wat bijzonder is, want dit park is echt gigantisch. Je vindt er geen achtbaan, maar wel allerlei andere wat grotere attracties, die het park net wat meer maken dan een gewone binnenspeeltuin. In principe kunnen je kinderen zich vast de hele dag vermaken in de twee grote klimkooien in het park. Maar als ze daar toch genoeg van krijgen, kunnen ze de kettingmolen en de vrijevaltoren proberen. Erg leuk is ook de klimmuur van maar liefst zes meter hoog. En als je kind geen last heeft van hoogtevrees is ook het touwenparcours boven het park een aanrader. Daar loop je overheen op een hoogte van 4 meter. Is het mooi weer? Dan is er naast het indoor gedeelte ook een klein outdoor gedeelte open. Ook de mini-kinderboerderij op het terrein is dan zeker een bezoekje waard. Wat ook fijn is aan dit park: als ouder hoef je geen entree te betalen!

Indoor pretpark Preston Palace (Almelo)

Indoor pretpark Preston Palace in Almelo kun je met recht een indoor kermis noemen. Het pretpark maakt onderdeel uit van een hotel, met een uitgebreid uitgaanscentrum. Hierdoor vind je op dezelfde locatie ook nog een subtropisch zwemparadijs. In het indoor pretpark staan een stuk of tien attracties. Het gaat om vrij sensationele attracties, waaronder een Disk´O en een frisbee. Houd er wel rekening mee dat deze attracties niet toegankelijk zijn voor kinderen onder de 120 cm. Voor hen is er alleen een draaimolen met theekopjes. Ook leuk, maar dit indoor pretpark is dus vooral interessant voor oudere kinderen. Knoop er een hotelovernachting aan vast, en een bezoekje aan het zwembad, en je hebt een paar dagen gegarandeerd plezier!

Geef een antwoord