Je bekijkt nu In deze Nederlandse pretparken zijn honden toegestaan.

In deze Nederlandse pretparken zijn honden toegestaan.

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Blog
Een pretpark waar jij je hond mee naar toe mag nemen maakt natuurlijk je dag nog leuker. Niet elk pretpark staat helaas te wachten op honden. Voor jou hebben de belangrijkste pretparken in Nederland waar jij je hond wel en niet mee naar toe mag nemen. Daarnaast kijken we of de pretparken wel hondvriendelijk genoeg zijn. In Nederland is het helaas niet toegestaan om in elk pretpark je hond mee te nemen. In sommige pretparken is het wel toegestaan, soms tegen betaling. In alle pretparken waar honden zijn toegestaan is het aanlijnen van de hond verplicht. Daarnaast wordt aangeraden om een poepzak en hondenschepje mee te nemen. Honden zijn toegestaan in de volgende Nederlandse pretparken
 1. Familiepark Drievliet
 2. Julianatoren
 3. Hellendoorn
 4. Archeon
 5. Bobbejaanland
Honden zijn niet zijn niet toegestaan (m.u.v. hulphonden) in de volgende pretparken.
 1. Madurodam
 2. Attractiepark Toverland
 3. Walibi Holland
 4. Attractiepark Slagharen
 5. Attractiepark Duinrell
 6. De Efteling
 7. Plaswijckpark
 8. Linnaeushof
 9. Plopsaland
 10. Kabouterland
 11. Speelland Beekse Bergen

Familiepark Drievliet

Honden zijn toegestaan in Familiepark Drievliet. Toegang bedraagt € 2,50 dit is inclusief hondenzak. Wel wordt er aangeraden om je eigen zakjes mee te nemen. Bezoekers met honden worden zelf verzocht om de hondenpoep op te ruimen. Het is daarnaast niet toegestaan om je honden mee te nemen in attracties en de theatershows.

Plaswijckpark

Sinds 1 januari 2021 is het niet toegestaan om je hond mee te nemen naar Het Plaswijckpark.

Uiteraard zijn hulphonden wel toegestaan.

Julianatoren

In Julianatoren mag jij je hond aangelijnd meenemen. Wel wordt je genoodzaakt om voorafgaand bij de parkeerplaatsen je hond uit te laten bij het bos. Ook is het toegestaan om tussentijds bij een bezoek aan het park je hond in dit bos uit te laten. Geef dit wel even aan bij de portier van Julianatoren, dan krijg je een stempel waarmee je weer het pretpark binnen kan komen.

In het park is het niet toegestaan om je hond mee te nemen in de attracties en naar de theatershows. Julianatoren raadt je aan om een hondenschepje mee te nemen of bij entree van het park aan te schaffen.

Avonturenpark Hellendoorn

Zelf noemt Hellendoorn zicht het leukste attractiepark van Nederland, maar geldt dit ook voor honden? Gelukkig is dit het geval. Je dient bij het betreden van het park wel € 1,- te betalen, voor deze prijs krijg je een hondenschepje. Belangrijk is dat je hond aan de lijn blijft lopen. Ook is het niet toegestaan om je hond mee te nemen in de attracties.

Archeon

In de wereld van geschiedenis zijn honden toegestaan. Wel wordt verzocht je hond aan te lijn te houden. Verder betaal je een bedrag van € 3,50 voor entree.

Bobbejaanland

Wanneer jij je hond aan de lijn houdt, dan kijkt Bobbejaanland uit naar het bezoek van jouw hond aan het pretpark. De attracties van het park zijn niet gemaakt voor huisdieren, aangeraden wordt dan ook om voldoende mensen mee te nemen, zodat iemand op jouw hond kan passen terwijl je in een attractie zit. Ook wordt verzocht om je hond niet mee te nemen in de winkels en restaurants.

Madurodam

Het is niet toegestaan om je hond mee te nemen naar Madurodam. Wel is het mogelijk om gratis je hond een dagdeel te laten verblijven in het naastgelegen kennel. Weet dat de afmetingen van de hokken voor honden 100 cm bij 100 cm zijn. Neem dan ook niet een te grote hond mee naar Madurodam.

Attractiepark Toverland

Dit park is voor honden minder betoverend. Met uitzondering van hulphonden is er helaas geen plek voor viervoeters. Verder kunnen wij ook niks vinden over mogelijk kennel van het attractiepark zelf. In Sevenum waar het attractiepark ligt is wel een hondenpension aanwezig. Aan te raden is om voorafgaand contact op te nemen of je tijdens je verblijf je hond hier voor een dagdeel) kan achterlaten.

Walibi Holland

In het parkregelement staat dat, buiten blinden- en mindervaliden geleidehonden, geen andere honden toegestaan in Walibi Holland. Daarnaast is het goed om te weten dat Walibi Holland niet beschikt over hondenkennels.

Mocht je ondanks dat jij je viervoeter niet kan meenemen toch je hond in de buurt willen hebben, dan bestaat er de optie om je hond naar Hondenpension De Toren Hoeve in Biddinghuizen te brengen. Kosten voor dit pension bedragen € 13 voor een kleine hond en € 14 voor een grote hond per dag. Aan te raden is om eerst de voorwaarden van het pension te lezen.

Attractiepark Slagharen

In Slagharen zijn honden van harte welkom. Niet overal op het park mag de hond komen, zo zijn ze niet toegestaan in de restaurants, winkels, shows en uiteraard de attracties.

Jouw viervoeter krijgt gratis toegang tot het park. Mocht er schade ontstaan door jouw hond, dan wordt je als eigenaar hier verantwoordelijk voor gehouden.

Duinrell

Bij Attractiepark Duinrell in Wassenaar zijn honden toegestaan. Je betaalt wel per hond € 6,- aan toegang. Verder is het belangrijk dat je een opruimzakje meeneemt.

De Efteling

Honden mogen helaas niet het pretpark in. Wel zijn hulphonden toegestaan. Mocht je dicht bij je hond in de buurt willen blijven, dan heeft de Efteling een gratis hondenkennel naast het pretpark.

Op de dag dat je de Efteling gaat bezoeken kan je bij de kennel aanbellen. Zij adviseren zelf om een kleedje, speeltje en de mand van de hond mee te nemen. De honden worden niet door het personeel van het kennel uitgelaten, dit zal je tijdens je bezoek zelf moeten doen. Het is toegestaan om na het entree de Efteling te verlaten om jouw hond te trakteren op zijn welverdiende wandeling.

Ook goed om te weten is dat het personeel van de gratis kennel jouw telefoonnummer noteert. Mocht er iets zijn met jouw viervoeter dan wordt je gebeld. Dit vinden wij zelf een fijne gedachte.

De hondenkennel van de Efteling is te vinden links van de hoofdingang.

Op het vakantiepark van de Efteling zijn honden wel welkom.

Linnaeushof

In Europa’s grootste speeltuin zijn honden helaas niet toegestaan.

Plopsaland

Plopsaland De Panne in België is het niet toegestaan om een hond mee te nemen. Vroeger had dit pretpark nog een kennel. Helaas hebben ze deze gesloten.

Kabouterland

Aangezien Kabouterland hoofdzakelijk een dierentuin is zijn honden niet toegestaan.

Speelland Beekse Bergen

Zowel in Speelland als het Safaripark geldt om veiligheidsreden dat honden niet zijn toegestaan. Gelukkig is er de mogelijkheid om je trouwe viervoeter te laten verblijven in kennel bij de receptie. Huisdieren worden voorzien van vers water. Wel wordt er een borg van € 10,- gevraagd