Vier Halloween in deze 7 spannende pretparken!

Het van oorsprong Amerikaanse Halloween raakt steeds verder ingeburgerd in ons land. En dat is zeker te merken in de pretparken: er zijn steeds meer parken die rond Halloween, op 31 oktober, groots uitpakken. Houd jij van gezellig griezelen en de thrill van de grote attracties? Bezoek dan zeker een van deze zeven pretparken om een dag griezelig goed te genieten!

1.    Griezelen voor jong en oud in Hellendoorn

Attractiepark Hellendoorn verandert in de periode rond Halloween zelfs van naam. Het heet dan tijdelijk Heksendoorn. In deze periode is de boze heks de baas in het pretpark en dat zorgt voor heel wat extra spanning. In Heksendoorn wordt het gelukkig nooit écht griezelig, waardoor ook jongere kinderen nog veel plezier zullen beleven aan het Halloween feest. Attractiepark Hellendoorn is ook in deze periode dan nog een park dat leuk is voor jong en oud. Leuk dus om met het hele gezin heen te gaan en te genieten van de versieringen in het park. Extra leuk voor de kinderen tot 12 jaar: je mag verkleed naar het pretpark komen!

2.    Fright Nights in Walibi Holland

Voor oudere jeugd en volwassenen die houden van het echte griezelwerk is een bezoekje aan Walibi een aanrader. In de periode rond Halloween worden namelijk de Fright Nights georganiseerd en dat zijn geen avonden voor mensen die wat schrikachtig zijn! Terwijl je van attractie naar attractie loopt kun je onderweg zomaar worden overvallen door een zombie of moordenaar met kettingzaag. Ook de attracties zelf zijn extra spookachtig aangekleed. Zijn de Fright Nights wat te eng voor je? Dan biedt Walibi Holland sinds kort een leuk alternatief: de Spooky Days. Ook tijdens deze dagen is het park prachtig aangekleed met allerlei Halloween versieringen, maar de echt enge dingen worden achterwege gelaten. Dit maakt de Spooky Days prima geschikt voor jongere kinderen, tot een jaar of 12.

> Bestel direct kaartjes voor Walibi Fright Night

3.    Een spannende Halloween in Toverland

Walibi Holland is momenteel nog het meest bekende Nederlandse pretpark als het om Halloween gaat, maar ook in Toverland kun je dit feest prima vieren. Ook dit park biedt avondactiviteiten aan in de periode rond Halloween. Het park is normaal gesproken ’s avonds gesloten, maar om lekker te kunnen griezelen blijven de deuren in deze periode geopend tussen 19.00 en 23.00 uur. Omdat de dagen in oktober al flink korter worden, loop je dan dus een groot deel van de tijd in het donker. In combinatie met de enge figuren die dan door het park struinen is de kans groot dat ze je een paar keer flink zullen laten schrikken. Extra leuk is dat Toverland op deze avonden verdeeld is in verschillende gebieden, ‘scare zones’ genoemd. Elke zone heeft een eigen thema, waardoor je je steeds weer kunt laten verrassen door nieuwe versieringen en figuren. Ook de spannende muziek wordt daarbij natuurlijk niet vergeten!

4.    Spoken in De Waarbeek

Ben je op zoek naar een gezinsactiviteit met Halloween? Dan is pretpark De Waarbeek een leuke optie. Met Halloween heb je hier namelijk de Haunted Holidays. Net als in Hellendoorn en Walibi lopen er dan allerlei enge figuren rond en is het park in stijl versierd. Het is alleen wel allemaal net een tikje minder eng, waardoor de Haunted Holidays erg leuk zijn voor jongere kinderen. Daarbij worden er ook nog eens allerlei extra activiteiten aangeboden. Wil je het allemaal toch wat spannender? Blijf dan hangen tot na 17.00 uur. Ook ’s avonds is het park tijdens de Haunted Holidays geopend en in het donker ziet het er allemaal toch net wat enger uit. De scare factor doet dan weinig onder voor de avonden in Walibi en Hellendoorn. Deze avonden zijn daardoor erg geschikt voor jongeren en volwassenen.

5.    Pompoenen in Tivoli

Pretpark Tivoli richt zich vooral op jongere bezoekers en dat is ook te merken tijdens hun Halloween activiteiten. Deze zijn allemaal niet wat minder eng en wat gezelliger dan in de grotere pretparken. Tijdens Happy Halloween Tivoli is het park sfeervol versierd en kun je spookachtige personages door het park zien lopen. Daarnaast kunnen de kinderen allerlei extra activiteiten ondernemen die passen bij het thema. Zo kun je gezellig pompoen snijden. Dus ook wanneer je jonge kids de attracties nog wat te eng of te groot vinden, kunnen ze er tijdens Happy Halloween allerlei leuks beleven. En omdat het allemaal net wat kleinschaliger is dan in de grotere parken is dit een ideale bestemming voor een uitje met een jong gezin.

6.    Halloween activiteiten in familiepark Julianatoren

Ook familiepark Julianatoren in Apeldoorn pakt uit met Halloween. Je kunt hier aan allerlei Halloween activiteiten deelnemen vanaf eind september tot eind oktober. Erg leuk voor de kinderen: ze mogen zich lekker griezelig verkleden en kunnen met hun outfit zelfs een prijs winnen! Omdat familiepark Julianatoren zich vooral richt op jongere kinderen, wordt er bij alle activiteiten wel goed op gelet dat het niet té eng wordt. Zo lopen er wel heksen rond, maar zijn dit grappige personages. Daarnaast zijn er grappige Halloween shows die geschikt zijn voor het hele gezin. En natuurlijk mag de Halloween versiering niet ontbreken. Overal zie je pompoenen en kaarsjes. Tijdens de wat donkere herfstdagen zorgen ze voor een prachtige sfeer in het park.

7.    Happy Halloween in Drievliet

Ook dit park mag niet ontbreken in ons rijtje spannende pretparken met Halloween. Ook familiepark Drievliet pakt namelijk flink uit in de dagen rond Halloween. Tijdens deze dagen is het Happy Halloween en daar hoort natuurlijk sfeervolle versiering bij. Verder kun je ook in dit park sprookjesfiguren tegenkomen in Halloween stijl. Gelukkig wordt er rekening gehouden met de allerkleinsten en gaat het hier om blije spookjes en grappige heksen. Erg leuk zijn ook de extra activiteiten die worden georganiseerd. Is je kind even klaar met de attracties? Dan kan hij aanschuiven bij het pompoen snijden, of een eigen Halloween lantaarn in elkaar knutselen. Omdat er veel afwisseling zit in deze activiteiten zullen zowel jongere als oudere kinderen zich hier prima vermaken. En als ouder mag je natuurlijk ook best even meeknutselen!

Geef een antwoord